8 juni 2023
8 min

Houtlook Traprenovatie: Laminaat of PVC?

Bij een houtlook traprenovatie heeft u de keuze uit PVC of Laminaat in diverse kleuren en het is de perfecte keuze voor elke woning.

Kies voor de tijdloze uitstraling en natuurlijk elegantie met houtlook traptreden. Bij een houtlook traprenovatie heeft u de keuze uit PVC of Laminaat in diverse kleuren en het is de perfecte keuze voor elke woning. HPL (laminaat) en PVC (PVC dryback) zijn namelijk slijtvaste materialen en beschikken over een aantal gunstige eigenschappen die uw woongenot ten goede komen.

Zowel PVC als Laminaat houtlook traptreden voorzien van een onzichtbare antisliplaag, slijtvaste toplaag en ontzettend makkelijk in onderhoud. Zo zijn de materialen waterbestendig, krasbestendig en eenvoudig te reinigen. Bovendien is er geen onderhoud aan de planken nodig, zoals dit wel noodzakelijk is bij echt houten planken. Daarbij is een houtlook traprenovatie nog voordeliger ook! 

Wat kost een houtlook traprenovatie?

De prijs van een houtlook traprenovatie is afhankelijk van diverse factoren, zoals het type trap, materiaal, aantal traptreden en extra opties. Denk hierbij aan het dubbelzijdig bekleden van een open trap of bijpassende stootborden bij een dichte trap renovatie, maar ook matchende elementen als leuningen, de balustrade of verlichting verhogen vanzelfsprekend de prijs van een houtlook traprenovatie.

Een echt eikenhouten traprenovatie begint bij ons vanaf 1.999,- euro, terwijl een houtlook traprenovatie met PVC Dryback of HPL (Laminaat) al vanaf 1.599 euro mogelijk is. Daarbij kennen deze materialen extra gunstige voordelen. Een persoonlijke offerte ontvangen voor de prijs van een houtlook traprenovatie of een gratis thuisdemonstratie plannen, zodat we de traptreden op locatie kunnen tonen? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak.

Plaatsing van houtlook traptreden?

Bij de plaatsing van een houtlook traprenovatie dient eerst de huidige trap voorbereid te worden, waarna wij de nieuwe panelen op maat maken. De werkzaamheden voor het op maat maken van de nieuwe traptreden verrichten wij buiten om geluidsoverlast en hinder te minimaliseren. Vervolgens plaatsen wij de trapbekleding en moet de lijm eerst even uitharden, waarna u de trap weer kunt gebruiken.

In de meeste gevallen zijn onze installateurs binnen één werkdag klaar met een complete traprenovatie. Dit is uiteraard afhankelijk van eventuele extra opties, het aantal trappen en uw persoonlijke situatie.

Houtlook traprenovatie: PVC of laminaat?

Het verschil tussen PVC Dryback en HPL (Laminaat) zit hem voornamelijk in de manier waarop de panelen worden gemaakt. Zo bestaat een HPL paneel uit een drager met daarop een (voelbare) print of decor en komt hier vervolgens een keiharde bovenlaag van kunststof op, zodat het paneel steviger, krasbestendiger en onderhoudsvriendelijker is.

Een PVC paneel bestaat daarentegen niet uit verschillende lagen en is één geheel. Bij onze PVC Dryback collectie heeft u keuze uit ruim 100 verschillende voelbare en niet voelbare designs. Benieuwd of PVC of HPL beter is voor uw situatie? Laat u adviseren door een trap specialist. Deze komt graag bij u langs voor het tonen van de hele collectie en de huidige trap te bekijken, zodat we een offerte voor u kunnen opstellen.

Traprenovatie laten doen?

De voorbereiding, plaatsing en afwerking kan lastig zijn. Daarbij zorgt ervaring vaak voor het mooiste resultaat. Laat daarom uw trap renoveren door Next Stairs traprenovatie. Dan heb je geen gedoe en binnen één dag zijn wij al klaar. Geen gedoe of lange wachttijden, want binnen 2 weken kunnen wij al bij u terecht voor de installatie.

Is uw trap toe aan vernieuwing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.