21 augustus 2023
6 min

Traprenovatie kosten: factoren, prijsindicatie en zelf berekenen

Wanneer u overweegt om de trap te renoveren en een nieuw leven in te blazen, biedt Next Stairs Traprenovatie de oplossing. Natuurlijk gaat een traprenovatie gepaard met kosten. De kosten van een traprenovatie zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type trap, materiaal, het aantal traptreden en eventuele extra opties, zoals de balustrade, leuningen, een trapkast en verlichting.

Natuurlijk denken onze adviseurs graag met u mee om de prijs van een traprenovatie niet onnodig hoog te maken, maar u niet inlevert op het eindresultaat en woonwensen. Benieuwd hoe duur nieuwe trapbekleding voor uw open of dichte trap is? Kijk dan op deze pagina, waar u zelf de traprenovatie kosten kunt berekenen.

Factoren die de prijs bepalen

Graag vertellen wij meer over de factoren die invloed hebben op de prijs van een traprenovatie. Daarnaast kunt u er natuurlijk voor kiezen om de trap zelf te renoveren of dit te laten doen. Wanneer u de trap zelf wilt renoveren dient u wel weer rekening te houden met extra kosten voor gereedschap, verwijder- en installatiemiddelen. Daarbij kan juist de expertise van onze installateurs ervoor zorgen voor een mooi eindresultaat.

 1. Materiaalkeuze: De keuze van het materiaal is een grote factor. Opties variëren van hout en laminaat tot tapijt en PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen prijsklasse, decors en eigenschappen. Hier vertellen wij u natuurlijk graag alles over!
 2. Aantal treden: Vanzelfsprekend bepaalt het aantal traptreden de totale kosten bij een renovatie. Zo is een trap met meer treden duurder, dan een trap met minder treden.
 3. Open of dichte trap: Bij een dichte trap worden vaak bijpassende stootborden geplaatst, waardoor u er niet doorheen kunt kijken. Een open trap heeft daarentegen de optie om enkelzijdig of rondom bekleed te worden. Het rondom bekleden van de trap is vaak mooier en stijlvoller, maar vereist meer materiaal en maatwerk.
 4. Type trap: Er zijn tal van verschillende type trappen denkbaar, zoals een wenteltrap, rechte trap, l-vormige trap, u-vormige trap en spil trap. Het type trap heeft invloed op de prijs, omdat een trap met minder bochten en maatwerk kan leiden tot een gunstigere prijs.
 5. Trapwangen: Aan het begin en eind van de trap kunnen uitstekende elementen worden meegenomen in de traprenovatie. Ook deze optie kan van invloed zijn op de prijs, maar dit is vaak een keuze.
 6. Extra opties: Natuurlijk zijn extra opties ook van invloed op de prijs, maar ze zorgen vaak wel voor het mooiste eindresultaat. Denk aan een bijpassende balustrade, leuning, trapkast, verlichting of zelfs vloer. Bij Next Stairs traprenovatie is niets te gek!

Prijsindicatie van een traprenovatie

Om u een indicatie te geven van de traprenovatie kosten bij Next Stairs hebben wij rekenvoorbeelden opgesteld voor zowel eikenhout als laminaat. Natuurlijk passen wij de prijsindicatie graag aan op uw situatie. Neem hiervoor contact op of maak direct een afspraak.

 • Laminaat: voor een rechte trap met 12 treden, bijpassende stootborden, installatie, 10 jaar garantie en keuze uit 14 populaire decoren/kleuren betaalt u bij ons 1500 euro.
 • Rustiek eikenhout: voor een rechte trap met 12 treden, witte stootborden, installatie, 10 jaar garantie en keuze uit 40 decoren/kleuren betaalt u bij ons 2000 euro.

Tips bij een traprenovatie

 1. Kies voor kwaliteit: Bespaar niet op kwaliteit. Kies duurzame materialen en vakmanschap voor een langdurig en mooi eindresultaat.
 2. Overweeg de lange termijn: Denk na over de onderhoudskosten op de lange termijn. Sommige materialen zijn duurzamer en vereisen minder onderhoud dan andere. Zo zijn de producten in ons assortiment zeer onderhoudsvriendelijk en hier vertellen wij u graag alles over.
 3. Vraag naar garanties: Kies een bedrijf dat garanties biedt op hun werk en materialen, voor gemoedsrust en zekerheid. Zo kunt u nog lang genieten van uw traprenovatie.

Traprenovatie kosten berekenen

Wilt u de kosten van een traprenovatie zelf berekenen? Voer dan het aantal traptreden, uw wensen en gegevens in, waarna u een prijs ontvangt. Zo weet u direct waar u aan toe bent en kunt u een weloverwogen beslissing maken.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.