17 mei 2023
9 min

Betonlook traprenovatie in één dag?

Voeg met een betonlook traprenovatie een industriele sfeer toe aan uw woning, die goed past bij een hip, modern of industrieel interrieur. Natuurlijk komen we graag bij u langs voor een gratis thuisdemonstratie en offerte. Zo weet u exact waar u aan toe bent en kunt u onze collectie direct bekijken.

Kosten van een betonlook traprenovatie

Zoals u zult begrijpen is prijs van een betonlook traprenovatie afhankelijk van het gekozen product, aantal traptreden, bochten, stootborden en overige accessoires. Next Stairs beschikt over een uitgebreide collectie met diverse betonlook panelen met gunstige kenmerken als: krasbestendig, onderhoudsvrij en een onzichtbare antisliplaag.

Op dit moment is een betonlook traprenovatie met 12 treden, bijpassende stootborden en installatie verkrijgbaar vanaf € 1249. Een prijsopgave ontvangen? Neem dan direct contact met ons op en leg uw situatie uit, zoals het aantal traptreden, stootborden, bochten en het gewenste materiaal.

Materialen voor betonlook traprenovatie

Onze collectie beschikt over 16 verschillende panelen voor een betonlook traprenovatie, waarvan 10 HPL (High Pressure Laminaat of laminaat) en 6 PVC Dryback. Beide materialen zijn hoogwaardig en geschikt voor een traprenovatie.

Bij een traprenovatie met betonlook combineren materialen als hout of glas perfect. Creëer hiermee een unieke en stijlvolle uitstraling, zodat de trap, leuning, stootborden en balustrade samen één geheel worden.

Hoe werkt een traprenovatie?

Bij zowel een eikenhout, stonelook, leder als betonlook traprenovatie zijn er verschillende fasen die u moet doorlopen. Wanneer wij de traprenovatie voor u mogen verzorgen, nemen wij de werkzaamheden compleet uit handen en proberen hierbij de overlast en hinder zoveel mogelijk te minimaliseren.

Voorbereiding

Allereerst dienen we de afmetingen en het aantal traptreden op te nemen, waarmee we de hoeveelheid materiaal bepalen. Deze zullen wij vervolgens voor u bestellen, waarna we al binnen twee weken na akkoord van de offerte bij u terecht kunnen.

Verwijdering van de oude bekleding

Om nieuwe betonloonlook traptreden te plaatsen, dient u eerst de bestaande trapbekleding te verwijderen. Dit zijn vaak materialen als tapijt, laminaat, linoleum of PVC. Dit kunnen wij eventueel voor u doen, maar dit kunt u ook zelf doen. Zorg er uiteraard ook voor dat traptreden goed schoon zijn en overtollige lijmresten.Wanneer de treden Zorg ervoor dat u de traptreden grondig schoonmaakt en u eventuele lijmresten verwijdert.

Voorbereiding van de traptreden

Vervolgens dienen we het oppervlakte te controleren en eventuele beschadigingen, losse elementen of oneffenheden te herstellen. Dit zorgt uiteindelijk voor het beste en meest duurzame resultaat. Voor de heching en correcte plaatsing van de nieuwe panelen is het belangrijk dat we de ondergrond licht schuren.

Op maat maken nieuwe trapbekleding

Wanneer de bestaande trap klaar is voor nieuwe trapbekleding, snijden of zagen we de nieuwe trapbekleding op maat. Deze afmeting kan per traptreden verschillen, waardoor we bij elke traptreden de maatvoering opnieuw opmeten. Nauwkeurig meten en werken is hierbij essentieel voor het mooiste resultaat.

Aanbrengen van lijm

Als de traptreden volledig op maat zijn, kan het lijmen beginnen. Hierbij maken wij enkel gebruik van hoogwaardige lijm en letten onze trapexperts op de instructies van de fabrikant. Zo brengen we gelijkmatig en voldoende lijm aan om een stevige hechting over de gehele traptreden te garanderen.

Plaatsing van de bekleding

Bij de plaatsing van de nieuwe betonlook traptreden, dient u de panelen stevig en gelijkmatig aan te drukken om te zorgen voor een goede hechting. Hierbij werken we van boven naar beneden, waarna de lijm moet opdrogen.

Afwerking

Bij de afwerking wordt gelet op eventuele kitnaden, overtollige trapbekleding en dat alle randen netjes zijn afgewerkt. Bij betonlook traprenovaties is voor zowel PVC als Laminaat geen olie of lak noodzakelijk. De panelen beschikken beide over een harde, onderhoudsvriendelijke en slijtvaste toplaag.

Traprenovatie zelf doen?

Voorop staat dat traptreden correct en veilig moeten worden geïnstalleerd. Er zijn tal van betonlook producten, waarmee u de installatie zelf kunt uitvoeren. Het is hierbij belangrijk dat u de juiste gereedschappen en middelen gebruikt, zodat panelen veilig vast blijven zitten, naadloos aansluiten en niet bewegen. Doordat een trap intensief wordt gebruikt is het belangrijk dat u de panelen direct goed installeert om problemen te voorkomen.

Ervaring leert dat mensen bij het plaatsen van hun eerste trap fouten maken of werkzaamheden een volgende keer anders zouden verrichten. Bij elke stap in het voorbereiding en installatieproces kan een essentiele stap worden overgeslagen. Dit kan invloed hebben op het eindresultaat en zelfs het succes van de nieuwe trapbekleding.

Wij hebben op dit moment meer dan 20 jaar ervaring met het plaatsen en renoveren van trappen. Overweegt u een betonlook traprenovatie en benieuwd naar de kosten, materialen en onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vraag of prijs opgave. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis thuisdemonstratie inplannen, zodat we onze collectie op locatie tonen en u persoonlijk advies kunnen geven op basis van de huidige trap, woonwensen, budget en stijl.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.