9 november 2023
14 min

Trap renovatie met eiken

Een trap renovatie met eiken is de ideale keuze voor wie streeft naar tijdloze elegantie en een natuurlijke uitstraling met een warm karakter.

Een trap renovatie met eiken is de ideale keuze voor wie streeft naar tijdloze elegantie en een natuurlijke uitstraling met een warm karakter. Met name onze producten van echt eikenhout resulteren in een stijlvolle look die eveneens bestand is tegen slijtage en dagelijks gebruik. Daarbij sluit een trap renovatie met eikenhout goed aan bij diverse populaire woon- en interieurstijlen, zoals modern, botanisch, industrieel of landelijk.

Ook uw bestaande open of dichte trap renoveren? Ontdek dan de mogelijkheden van een eiken traprenovatie. Naast verschillende soorten als massief, rustiek, noestvrij en Raftwood zijn er bovendien verschillende kleuren mogelijk. De producten worden na plaatsing namelijk behandeld met een speciale olie, waarmee wij de kleur kunnen bepalen. Zo kunt u kiezen uit naturel, glans, mat of 40 verschillende oliën. Uiteindelijk zijn er meer dan 150 verschillende opties voor een eiken trap renovatie en is er altijd één die bij u past.

Trap renovatie met eiken

Soorten eiken voor traprenovatie

Het natuurlijke karakter en de robuuste kenmerken maken eiken uitermate geschikt bij trap renovaties. Hierbij kunt u in de basis kiezen uit 3 verschillende houtsoorten, namelijk Rustiek Eiken, Noestvrij Eiken en Raftwood.

Rustiek eiken: warme en natuurlijke uitstraling

Rustiek eiken traptreden hebben een charmante en natuurlijke uitstraling die veel warmte toevoegt aan het interieur. "Rustiek" verwijst naar de aanwezigheid van noesten, scheurtjes en andere natuurlijke kenmerken in het hout, waardoor elke treden uniek is. Deze kenmerken dragen bij aan de authentieke sfeer en uitstraling van de trap.

Noestvrij eiken: elegantie en uniformiteit

Noestvrij eiken traptreden zijn een prachtige keuze voor mensen die houden van de elegantie en uniformiteit van eikenhout zonder de aanwezigheid van noesten. "Noestvrij" betekent dat het hout zorgvuldig is geselecteerd en verwerkt, zodat er geen noesten in het oppervlak van de traptreden te zien zijn.

Het resultaat is een strak en modern uiterlijk dat goed past bij eigentijdse interieurs. Noestvrij eiken behoudt de duurzaamheid en slijtvastheid die typerend zijn voor eikenhout, waardoor het een praktische keuze is voor trappen die veel worden gebruikt.

Raftwood: karaktervolle eiken spoorbielzen

Onze lijn van Raftwood panelen bestaat uit eiken spoorbielzen die een bijzondere sfeer toevoegen aan uw interieur. De rijke geschiedenis van de planken ziet u terug in het verweerde karakter van het hout. De sporen van het intensieve gebruik van de spoorbielzen, zoals scheuren, knoesten en natuurlijke verkleuringen dragen bij aan de charme van het materiaal. Hierdoor krijgt de trap een doorleefde en rustieke uitstraling.

Kom onze Raftwood producten bewonderen en ontdek zelf de charme van Raftwood eiken voor een traprenovatie.

Eiken trap renovatie: Welke kleuren?

Zowel een donkere als lichte trap is met eikenhout mogelijk. Eikenhout is een van de weinige houtsoorten die zich perfect leent voor het kleuren van hout. Met meer dan 40 verschillende kleuren en de verschillende houttypen zijn er ruim 150 opties mogelijk. Ook unieke behandelingen als het roken van hout is mogelijk.

De nabehandeling zetten wij in na de plaatsing van de producten. Hierbij zijn twee behandelingen mogelijk; lak en olie. Voor de juiste oplossingen denken wij natuurlijk graag met u mee.

Eiken & olie behandeling

We behandelen de treden met een 2-componenten olie, waardoor het eikenhout goed beschermd is. Olie behoudt de natuurlijke uitstraling van het eikenhout en biedt toch de mogelijkheid om de gewenste kleur toe te voegen. Enkele voordelen van olie zijn: 

  • Milieuvriendelijk
  • Duurzame bescherming
  • Zeer slijtvast
  • Waterbestendig

Eiken & lakafwerking

Bij een lakafwerking voorzien we de treden van 3 lagen lak. Lak sluit het hout af, waardoor gemorste vloeistoffen eenvoudig met een vochtige doek kunnen worden verwijderd. De lakafwerking is verkrijgbaar in 2 verschillende stijlen; utramat en zijdeglans. Beide stijlen zijn transparant, waardoor het eikenhout zijn natuurlijke kleur behoudt. Zeker bij de ultramatte lak lijkt het alsof de trap onbehandeld is. Enkele voordelen van lak zijn: 

  • Een gelakte trap is het best bestand tegen vloeistoffen
  • Nagenoeg onderhoudsvrij
  • De aangebrachte lak heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar
Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.