13 november 2023
12 min

Trap renovatie met laminaat

Benieuwd wat een trap renovatie met laminaat kost? Bereken uw prijs online. Deze is afhankelijk van het aantal treden, materiaal, maatwerk en extra opties.

Bij renovaties van trappen is laminaat een echte topper! Waarom? Omdat laminaat perfect bestand is tegen dagelijks gebruik, super duurzaam is én tegen een stootje kan. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we het in maar liefst meer dan 50 verschillende stijlen beschikbaar. Van tijdloze houtlooks tot moderne pareltjes in stone- en betonlook. Ook aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak direct een afspraak voor een gratis thuisdemonstratie.

Voor de renovatie van trappen met laminaat gebruiken wij tegenwoordig het extra harde HPL oftewel High Pressure Laminate. Het materiaal wordt op een specifieke manier vervaardigd. De onderlaag heeft een stevige drager met daarop een print van hout of steen, ook wel het decor genoemd. De bovenlaag bestaat uit een keiharde kunststof toplaag met voelbaar reliëf, waardoor de trap extra slijt- en krasvast wordt en beschikt over een realistische print. Daarbij is de laminaat trapbekleding eenvoudig schoon te maken en kunt u nog jaren genieten van een prachtige trap.

trap renovatie met laminaat of hpl

Verschillende woonstijlen & laminaat

Wij bieden een breed scala aan materialen en afwerkingsmogelijkheden voor een professionele traprenovatie. Of u nu kiest voor een betonlook, donkere of lichte houtstructuur, bij ons bent u verzekerd van een zeer duurzaam product dat bovendien hypoallergeen en onderhoudsvriendelijk is. Wat uw woonwensen ook zijn, de kans is groot dat wij met behulp van onze HPL-panelen een complete metamorfose voor uw trap kunnen realiseren.

De veelzijdigheid van laminaat maakt het materiaal zeer geschikt voor elke woning en woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan interieurstijlen als modern, strak, industrieel, landelijk, Scandinavisch of klassiek. Hieronder enkele voorbeelden woonstijlen, waarin laminaat goed tot zijn recht komt.

  1. Modern en Strak: Laminaat met een effen kleur of betonlook geeft een moderne en strakke uitstraling. Het creëert een naadloze overgang tussen de trap en de rest van het interieur, waardoor een eigentijdse look ontstaat.
  2. Industrieel: Betonlook laminaat of laminaat met stoere houtstructuren past perfect bij een industriële woonstijl. Het geeft een ruwe en robuuste uitstraling die goed aansluit bij industriële elementen.
  3. Landelijk: Laminaat met houtstructuren, zoals eiken of andere warme houttinten, past uitstekend bij een landelijke woonstijl. Het brengt een natuurlijk en warm element in de ruimte.
  4. Scandinavisch: Lichte kleuren en natuurlijke houtstructuren kenmerken de Scandinavische stijl. Laminaat met een lichte eikenhouten uitstraling past goed bij het minimalistische en lichte karakter van deze stijl.
  5. Klassiek: Laminaat met een donkere houtkleur, zoals mahonie of walnoot, voegt een vleugje elegantie toe en past goed bij een klassieke woonstijl.

Ontdek meer dan 50 designs!

Ook aan de slag met het renoveren van uw bestaande trap? Wij komen graag bij u langs en adviseren over de mogelijkheden. Met ruim 50 verschillende designs in het assortiment is er altijd een paneel dat bij u past. Daarnaast kunt u de trap helemaal compleet maken met extra opties, zoals een trapkast, traplade, trapverlichting, leuningen, een balustrade of bijpassende vloer.

Ontdek de mogelijkheden en vraag het ons direct! 

Stootborden en onzichtbare antislip

Voor zowel dichte als open trappen biedt HPL-panelen een uitstekende bekledingsoptie. Bij een dichte trap kunnen de stootborden worden uitgevoerd in hetzelfde decor, wit of zwart, naar keuze.

De panelen worden standaard voorzien van een onzichtbare antislip laag. Hierdoor is het niet nodig om achteraf antislip toe te passen, wat resulteert in een strakkere afwerking zonder zichtbaar zwart rubberen profiel.

Waarom kiezen voor HPL?

  • Kostenbesparend
  • Zeer slijtvast en duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Naadloze overgang met vloer mogelijk
  • Geschikt voor nieuw- en bestaande bouw
  • Keuze uit bijpassende, zwarte of witte stootborden
  • Geschikt voor houten, betonnen en stalen trappen
  • Eenvoudig te verwijderen
  • Ruim 100 designs
  • 10+ jaar fabrieksgarantie

FAQ: trap renovatie laminaat

Wat zijn de kosten van een trap renovatie met laminaat?

Een van de eerste vragen die mensen hebben bij traprenovatie is vaak: "Wat zijn de kosten?" De prijs van een traprenovatie met laminaat kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de omvang van de trap, het type laminaat en eventuele extra opties. Op basis van uw situatie, wensen en budget vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden en kosten.

Kan laminaat voor elk interieur? 

Laminaat is een veelgebruikt materiaal voor traprenovaties vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Ontdek de verschillende soorten laminaat die beschikbaar zijn voor traprenovaties, variërend van klassieke houtlooks tot moderne designs. We gaan ook in op de voordelen van laminaat, zoals eenvoudig onderhoud en slijtvastheid.

Wanneer een trap renovatie met laminaat?

In de meeste gevallen komen wij langs bij een verouderde of beschadigde trap. Met onze laminaat panelen worden de traptreden vervolgens hersteld en zijn na installatie helemaal als nieuw. Ook wanneer de huidige trap niet meer past bij de woonstijl kan een traprenovatie uitkomst bieden.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.