Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe lang bestaat NextStairs?

Wij zijn een trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren. In 2003 hebben wij onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

Na ruim duizend trappen gerenoveerd te hebben, was het tijd om in 2022 Next Stairs op te richten als separate tak binnen ons bedrijf dat zich speficiek concentreert op traprenovatie van het hoogste niveau

Hoe groot is het bedrijf?

Next Stairs bestaat uit een team van zeven professionele vakmannen en adviseurs.

Daarnaast werken wij al meerdere decennia nauw samen met een team van ca. 20 specialisten op het gebied van vloeren en overige (rand)afwerking. Hierdoor is vrijwel geen enkel project te uitdagend voor Next Stairs!

Wat zijn jullie openingstijden?

Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur. Op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Afspraken aan huis en in de showroom zijn bij uitzondering mogelijk in de avonduren en in het weekend. Let op, onze showroom is enkel geopend op afspraak zodat wij ruim de tijd voor u kunnen nemen en alle aandacht op uw project kunnen richten.

Waar zit de NextStairs showroom?

Aan de Josephine Bakerstraat 18 te Almere. Let op, onze showroom is enkel geopend op afspraak zodat wij ruim de tijd voor u kunnen nemen en alle aandacht op uw project kunnen richten.

Werkt NextStairs Traprenovatie in heel Nederland?

Ja, zeker! Echter geldt er een toeslag voor de waddeneilanden.

Werkt NextStairs Traprenovatie ook buiten Nederland?

Ja zeker, de meeste landen in de EU zijn mogelijk in overleg. Reis-/onkostenvergoeding voor rekening van de opdrachtgever.

Waar kan ik alle mogelijkheden in het echt bekijken?

Vertrouwd bij u thuis / in uw kantoor of in onze showroom.

Welke garanties biedt NextStairs Traprenovatie?

De producten van Next Stairs en de installatie is van ongekend hoge kwaliteit. De duur van de garantieperiode op de materialen en installatie is afhankelijk van de gekozen materialen. In de meeste gevallen varieert garantie termijn van 10 tot 25 jaar. Tijdens een adviesgesprek kunt u met uw adviseur de garantie termijn van uw materiaalkeuze bespreken.

Adviesgesprek

Hoe gaat een adviesgesprek in zijn werk?

Voorafgaand aan het adviesgesprek wordt een voorlopige prijsopgave berekend aan de hand van de door u verstrekte informatie in het contactformulier op de website of tijdens een telefonische intake.
De voorlopige prijsopgave komt 100% overeen met de definitieve offerte, tenzij uw werkelijke situatie afwijkt van de door u verstrekte informatie en/of wanneer u voor een ander product kiest dan vooraf besproken.

Kunt u zich vinden in voorlopige prijsopgave, dan wordt er een adviesgesprek ingepland. Tijdens het gesprek, dat in ongeveer een half uur tot een uur bij u thuis plaatsvindt, komt onze trapspecialist de huidige trap inspecteren, de metingen uitvoeren die noodzakelijk zijn voor uw traprenovatie project en brengt de specialist samen met u uw wensen in kaart. Onze trapspecialisten tevens interieur designers met helpen u graag naar de perfecte match met uw interieur.

Aan de hand van het adviesgesprek wordt de exacte prijsopgave uitgebracht zodat u precies weet welke investering er gepaard gaat met het realiseren van uw droomtrap.

Het adviesgesprek is 100% kosteloos en 100% vrijblijvend.

Is een afspraak bij mij thuis echt kosteloos?

Ja, het adviesgesprek bij u thuis is altijd 100% kosteloos en 100% vrijblijvend

Dient mijn partner aanwezig te zijn bij het adviesgesprek?

Wij adviseren om tijdens het adviesgesprek altijd met uw partner aanwezig te zijn. De keuzes over jullie nieuwe trap zijn erg belangrijk en kunnen het beste samen gemaakt worden. Jullie droomtrap zal immers een leven lang blijven staan.

Mijn partner kan onverwachts toch niet aanwezig zijn bij het adviesgesprek

Wij adviseren om het adviesgesprek te verplaatsen. De keuzes over jullie nieuwe trap zijn erg belangrijk en kunnen het beste samen gemaakt worden. Jullie droomtrap zal immers een leven lang blijven staan.

Kan ik een afspraak maken als mijn nieuwbouw woning nog niet is opgeleverd?

Ja, indien u (in overleg met de aannemer kunt regelen dat u) de woning in aanbouw in kunt, is het mogelijk om een afspraak in te plannen zodra uw nieuwbouw trap geplaatst is. Ook dienen aangrenzende wanden geplaatst te zijn voordat de afspraak plaats kan vinden. Het ontvangen van een voorlopige prijsopgave kan uiteraard al voordat de eerste paal geslagen is. Neem voor meer informatie contact op.

Is een afspraak in de avonduren mogelijk?

Onze voorkeur gaat uit naar een afspraak gedurende de dag omdat het belangrijk is dat u de producten bij daglicht ziet. Een afspraak in de avond is wel bespreekbaar mocht dit uw wens zijn.

Is een afspraak in het weekend mogelijk?

Een afspraak in het weekend is in overleg mogelijk.

Levertijd & doorlooptijd

Wat is de levertijd van een NextStairs traprenovatie?

Vrijwel altijd binnen 2 weken. De levertijd van Next Stairs is in de meeste gevallen slechts 2 weken vanaf het moment dat u akkoord gaat met de definitieve offerte, totdat uw gerenoveerde trap is opgeleverd.

Door korte lijnen met de productielocaties en grondstof leveranciers zijn levertijden van materialen nooit een probleem. Voor zeer exclusieve maatwerk projecten kan de levertijd langer zijn en incidenteel komt het voor dat wij ondanks onze installatie capaciteit van minimaal 25 traprenovatie projecten per week, dermate vol zitten dat de levertijd van offerte tot oplevering een aantal weken toe kunnen nemen.

Wachttijden van meerdere maanden zal u bij Next Stairs nooit meemaken.

Hoelang duren de werkzaamheden?

De meeste projecten worden binnen één dag uitgevoerd en de trap is altijd dezelfde dag weer beloopbaar. Indien de uitvoer van een traprenovatie project meer dan één dag in beslag zal nemen, wordt u hier uiteraard van te voren duidelijk over geïnformeerd.

Wat is de levertijd van een trapleuning?

In de meeste gevallen wordt uw nieuwe trapleuning direct tijdens de traprenovatie gemonteerd, ook hier geldt dus een levertijd van gemiddeld 2 weken vanaf akkoord op de offerte.

Wat is de levertijd van een balustrade?

Een balustrade betreft altijd maatwerk. In sommige gevallen kan dit betekenen dat de balustrade pas ingemeten kan worden wanneer de trap reeds gerenoveerd is. De levertijd van een balustrade is hierdoor gelijk aan de levertijd van de traprenovatie of in de meeste gevallen binnen uiterlijk 6 weken na oplevering van het traprenovatie project.

Zakelijk

Ik wil een traprenovatie voor mijn winkel, kan ik hiervoor NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie. In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk zakelijke opdrachtgevers bediend.

Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres. Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw project te kunnen maken. Kennismaken? Neem telefonisch contact met ons en u heeft meer dan één zorg minder!

Ik wil een traprenovatie voor mijn zakelijke pand, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk zakelijke opdrachtgevers bediend. Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres. Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw project te kunnen maken. Kennismaken? Neem telefonisch contact met ons en u heeft meer dan één zorg minder!

Ik wil een traprenovatie voor mijn hotel, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk zakelijke opdrachtgevers bediend.Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres. Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw project te kunnen maken. Kennismaken? Neem telefonisch contact met ons en u heeft meer dan één zorg minder!

Welke diensten en producten biedt NextStairs aan naast traprenovatie?

Vrijwel alles op het gebied van vloeren (Hout, PVC, Laminaat), randafwerking, wandbekleding, voorbereidende werkzaamheden, en akoestische verbetering. Neem contact op om uw project te bespreken.

Kan ik rechtstreeks met jullie samenwerken voor mijn renovatie project?

Ja zeker! Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk zakelijke opdrachtgevers bediend.Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres. Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw project te kunnen maken. Kennismaken? Neem telefonisch contact met ons en u heeft meer dan één zorg minder!

Verzorgt NextStairs ook grootschalige projecten?

Ja zeker! Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk zakelijke opdrachtgevers bediend.Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres. Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw project te kunnen maken. Kennismaken? Neem telefonisch contact met ons en u heeft meer dan één zorg minder!

Wat kan NextStairs Traprenovatie voor mij als tussenpersoon betekenen?

Wij nemen graag uw zorgen uit handen, Next Stairs blijft op de achtergrond terwijl uw project volledig gecontroleerd verloopt. Benieuwd naar wat wij voor uw opdrachtgever(s) kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op.

Ik ben een aannemer, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk opdrachtgevers zoals aannemers, architecten en ontwikkelaars bediend. Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres.Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken.Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw opdrachtgevers te kunnen maken. Kennismaken? Neem contact met ons op en u heeft meer dan één zorg minder.

Ik ben een architect, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk opdrachtgevers zoals aannemers, architecten en ontwikkelaars bediend. Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres.Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken.Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw opdrachtgevers te kunnen maken. Kennismaken? Neem contact met ons op en u heeft meer dan één zorg minder.

Ik ben een interieur designer, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk opdrachtgevers zoals aannemers, architecten en ontwikkelaars bediend. Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres.Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken.Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw opdrachtgevers te kunnen maken. Kennismaken? Neem contact met ons op en u heeft meer dan één zorg minder.

Ik ben een ontwikkelaar, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk opdrachtgevers zoals aannemers, architecten en ontwikkelaars bediend. Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres.Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken.Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw opdrachtgevers te kunnen maken. Kennismaken? Neem contact met ons op en u heeft meer dan één zorg minder.

Ik ben een interieurbouwer, kan ik NextStairs inschakelen?

Als trots familiebedrijf dat zich sinds 1969 bezig houdt met parketvloeren, hebben wij In 2003 onze dienstverlening uitgebreid naar professionele traprenovatie.

In de afgelopen decennia hebben wij hoofdzakelijk opdrachtgevers zoals aannemers, architecten en ontwikkelaars bediend. Voor een partner in traprenovatie en zeer uitlopende overige diensten, bent u bij Next Stairs absoluut aan het juiste adres.Een one-stop-shop; product, dienst en nazorg op hetzelfde adres.

Door de ultieme korte lijnen hebben wij de mogelijkheid om zeer competitief met u mee te gaan in projecten. Bij een project zitten wij naast u om de beste mogelijkheden te bespreken.Wij werken samen en bieden u onze ervaring en expertise als specialist, om zo de beste keuze voor uw opdrachtgevers te kunnen maken. Kennismaken? Neem contact met ons op en u heeft meer dan één zorg minder.

Ik heb een woonwinkel, kan ik NextStairs inschakelen?

Heeft u een woonwinkel en wilt u uw aanbod uitbreiden? Next Stairs is uw partner op het gebied van traprenovatie. Next Stairs is bij een groot aantal woonwinkels op de achtergrond te vinden waaronder bij diverse Wooninrichting Aan Huis winkels. Volledige ontzorging zodat u aandacht heeft voor de zaken die voor belangrijk zijn. Kennismaken en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem nu contact met ons op.

Transparant trap logo met plusje

Traponderdelen

Is het mogelijk om verlichting in mijn trapleuning te krijgen?

Ja, het is mogelijk om uw wensen met betrekking tot verlichting te realiseren.

Is het mogelijk om (LED-)verlichting in mijn traptreden te verwerken?

Ja, het is mogelijk om uw vrijwel al uw wensen met betrekking tot trapverlichting te realiseren.

Is het mogelijk om (LED-)verlichting in mijn trapleuning te verwerken?

Ja, het is mogelijk om uw vrijwel al uw wensen met betrekking tot trapverlichting te realiseren.

Is (LED-)verlichting mogelijk die trede voor trede aan/uit gaat?

Ja, het is mogelijk om uw vrijwel al uw wensen met betrekking tot trapverlichting te realiseren.

Is het mogelijk om mijn trapverlichting te dimmen of van kleur te laten veranderen?

Ja, het is mogelijk om uw vrijwel al uw wensen met betrekking tot trapverlichting te realiseren.

Uit welke soorten trapleuningen kan ik kiezen?

Wij bieden trapleuningen aan in diverse materialen en modellen. Tijdens een afspraak kunnen wij u alle mogelijkheden laten zien.

Is het mogelijk om een bijpassende trapleuning bij mijn (nieuwe) trap te krijgen?

Ja, het is mogelijk om een bijpassende trapleuning te krijgen.

Verzorgen jullie ook balistrades?

Ja, wij bieden zowel balustrades aan van hout, staal als glas. Uiteraard zijn bijzondere maatwerk en design balustrades ook mogelijk.

Prijzen

Wat kost een traprenovatie?

In tegenstelling tot andere traprenovatie aanbieders, is het bij Next Stairs wél mogelijk om vooraf een kostenindicatie te ontvangen. Het renoveren van een trap door Next Stairs start al bij ongeveer €1.850 en is afhankelijk van diverse factoren.

Denk aan de staat van uw trap, de maatvoering, soort trap, gekozen materialen, eventuele bijzondere bewerking en persoonlijke (aanvullende) wensen. Om deze reden is het noemen van een exacte prijs op voorhand niet mogelijk. Na het invullen van het contactformulier of na het telefonisch in kaart brengen van uw situatie en wensen, ontvangt u (in de meeste gevallen) binnen 24 uur een offerte.

Indien u op voorhand een duidelijk beeld van de werkelijke situatie en uw wensen heeft doorgegeven, wijkt de werkelijke prijs meestal niet of nauwelijks af. Om tot een exacte prijs te komen, werken wij als service met een adviesgesprek bij u thuis.

Nadat u akkoord bent met de voorlopige prijsopgave, plannen wij een afspraak in en komt een van onze trapspecialisten bij u thuis voor een inspectie, het inmeten en advies. Uiteraard geheel kosteloos! Aan de hand van uw werkelijke situatie en eventuele tijdens de afspraak ingebrachte wensen, kan het zijn dat de offerte omhoog of omlaag wordt bijgesteld. Na de afspraak weet u precies waar u aantoe bent, en wat uw droomtrap gaat kosten. Uiteraard zonder verrassingen achteraf.

Hebben alle verschillende kleuren en designs dezelfde prijs?

Ja zeker, alle kleuren en verschillende designs binnen één productgroep of producttype hebben dezelfde prijs.

Uiteraard hebben verschillende productgroepen zoals hout, High Pressure Laminate, PVC Dryback en tapijt allemaal een andere prijs. Hetzelfde geldt voor bijzondere bewerkingen zoals het roken of borstelen van houten panelen.

Maatwerk projecten kennen geen vaste prijs. Afhankelijk van uw wensen kunt u dus helemaal zelf bepalen wat uw investering zal zijn.

Zit er prijsverschil in een traprenovatie met Hout, HPL, PVC of tapijt?

Ja, er zit een prijsverschil in de diverse productgroepen. Na tapijt is PVC Dryback in de meeste gevallen kenmerkend voor de kleinste investering als het gaat om traprenovatie.

Hierna volgt hout. HPL (High Pressure Laminate) kent doorgaans de grootste investering. Echter kunnen exclusieve en bijzondere houtsoorten of bijzondere bewerkingen zoals roken en borstelen van houten panelen ervoor zorgen dat een traprenovatie met hout een hogere investeringen kent dan HPL. Dit is volledig afhankelijk van uw wensen.

Zijn er prijsafspraken mogelijk bij grotere projecten of meerdere trappen tegelijk?

Ja dit is mogelijk. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.