13 maart 2024
12 min

4 Traprenovatie mogelijkheden

Een traprenoveren kan op diverse manieren. Ontdek 4 traprenovatie mogelijheden of laat het doen door een specialist als Next Stairs.

Het renoveren van een verouderde of versleten trap kan op diverse manieren. Denk aan het opschuren, stofferen, schilderen of vernieuwen met overzetpanelen. Op deze pagina nemen we de 4 traprenovatie mogelijkheden met u door. Wilt u meer weten over de kosten van een traprenovatie? Dan kijkt u op deze pagina.

Naast comfort voegt een traprenovatie waarde en sfeer toe aan uw woning. Kies daarom de juiste methode voor het renoveren van oude en versleten traptreden. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

4 mogelijkheden bij een traprenovatie

Ontdek de 4 traprenovatie mogelijkheden. Heeft u een vraag of hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen graag! 

Opschuren van traptreden

Met het opschuren van houten traptreden breng je de natuurlijke schoonheid weer tot leven. Dit levert in combinatie met olie, lak of beits vaak een mooi resultaat op bij echt eikenhouten traptreden.

Helaas is bij de meeste nieuwbouw woningen het voordeligere vuren hout gebruikt voor de trap, wat een minder karakteristiek resultaat oplevert bij het simpelweg schuren van traptreden. Het werkt wel oneffenheden weg en zorgt voor een glad oppervlakte, waarna u het opschuren eventueel kunt combineren met schilderen.

Trap schilderen: voeg kleur toe aan uw huis

Dit brengt ons dan ook bij de tweede optie; uw trap (laten) schilderen. Het schilderen van uw trap is een geweldige manier om uw trap een frisse uitstraling te geven. Het nadeel is vaak dat er al snel krassen en beschadigingen ontstaan in de lak van de verf, waardoor traptreden er al snel weer achterstallig uitzien.

Het schilderen van uw trap biedt eindeloze mogelijkheden. U kunt kiezen voor een gedurfde kleur die de aandacht trekt of een neutrale tijdloze tint die past bij elk interieur. Denk hierbij aan kleuren als wit, zwart, grijs of bruin.

TIP: gebruik een slijtvaste en antislip traplak, zodat u niet uitglijd en krassen minder snel zichtbaar zijn.

Trap stofferen: comfort & stijl

Wanneer u op zoek bent naar meer comfort en een zachte uitstraling voor uw trap, zijn stofferingen een passende oplossing. Hierbij kunt u de traptreden volledig bekleden of met halve maantjes. De zachte stof is geluidsdempend en geeft een warme sfeer in huis.

Het nadeel kan zijn dat de traptreden met tapijt of andere stofferingen lastig schoon te houden zijn.

Overzettreden: perfecte oplossing

De perfecte oplossing voor een traprenovatie is wat ons betreft een overzetpaneel. Hierbij schuren we alsnog de huidige traptreden, zodat de speciale lijm extra goed hecht en oneffenheden verdwijnen. Vervolgens plaatsen we een overzetpaneel naar keuze, waarbij u kunt kiezen uit meer dan 200 verschillende producten van materialen als laminaat, pvc, echt eikenhout, leder of het karakteristieke Raftwood. Daarbij zijn de panelen in eindeloze prints en kleuren verkrijgbaar.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een gratis thuisdemonstratie. Wij komen graag langs en tonen onze producten bij u op locatie, zodat u deze direct in de juiste belichting en op de juiste plaats kunt bekijken.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.