18 juli 2023
11 min

Trap bekleden met Laminaat: wat zijn de opties?

Match uw vloer met de trap en laat uw trap bekleden met laminaat door de specialisten van Next Stairs traprenovatie. Maak vandaag nog een afspraak

Een bestaande trap vernieuwen met nieuwe trapbekleding? Overweeg dan uw trap te laten bekleden met laminaat voor een stijlvolle en duurzame oplossing. Met laminaat trapbekleding transformeer je de trap tot een prachtig element in de woning, waar u nog jaren van kunt genieten. Het materiaal is slijt- en krasvast, eenvoudig schoon te maken en beschikt over een extra veilige onzichtbare antisliplaag.

Daarbij hoeft een traprenovatie met laminaat helemaal niet duur te zijn. De HPL of High Pressure Laminate panelen in ons assortiment zijn van de hoogste kwaliteit en scherp geprijsd. De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van diverse factoren, zoals het aantal treden, het type trap, maatwerk en het gekozen product. Daarnaast heeft u bij ons nog de keuze uit bijpassende elementen, zoals stootborden, leuningen, de balustrade en/of verlichting.

Trap bekleden Laminaat

Voordelen van laminaat trapbekleding

Wanneer u de trap laat bekleden met laminaat door specialisten van Next Stairs weet u zeker dat het goed gebeurd, maar waarom eigenlijk laminaat?

  1. Duurzaam materiaal: Laminaat en met name het keiharde HPL staat bekend om zijn duurzame eigenschappen. Zo is het materiaal water bestendig en kras- en slijtvast. Juist doordat traptreden dagelijks intensief worden gebruikt is een duurzaam materiaal als HPL een belangrijke eis. Bij Next Stairs bieden we enkel HPL producten van gerenomeerde A-merken, zodat u nog lang kunt genieten van uw nieuwe trapbekleding.
  2. Onderhoudsgemak: Laminaat trapbekleding is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Stof, vuil en vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek of een zachte borstel, waardoor je trap altijd fris en verzorgd blijft. Daarbij hoeft u laminaat trapbekleding niet periodiek te onderhouden met polishlagen of laklagen.
  3. Diversiteit: Laminaat is verkrijgbaar in verschillende designs, patronen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt variëren en de perfecte look voor jouw trap kunt creëren. Of je nu kiest voor een klassiek houtmotief, een moderne betonlook of een levendig patroon, er is altijd een laminaatdesign dat bij jouw interieurstijl past.
  4. Kostenbesparend: Laminaat trapbekleding is een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met andere traprenovatiemethoden. Het biedt een hoogwaardige afwerking tegen een betaalbare prijs, waardoor je kunt genieten van een prachtig vernieuwde trap zonder je budget te overschrijden. Uw trap laten bekleden met laminaat en benieuwd naar de kosten? Stel uw trap hier samen of doe een prijsopgave via het contactformulier.

Hoe werkt het bekleden van een trap?

Het renoveren van een trap kent vaste werkzaamheden. Door uw trap met laminaat te laten bekleden door een traprenovatiebedrijf hoeft u de materialen en middelen niet aan te schaffen en voorkomt u slordigheidsfoutjes. Kort gezegd bestaat een traprenovatie uit de volgende stappen.

  1. Voorbereiding: De trap moet grondig worden gereinigd en voorbereid voordat het laminaat wordt geplaatst. Eventuele oneffenheden moeten worden gladgestreken en de trap moet worden ontvet om ervoor te zorgen dat het laminaat goed hecht.
  2. Maatwerk: Het laminaat moet nauwkeurig worden opgemeten en op maat worden gesneden voor een naadloze aansluiting. Ervaring, gereedschap en vakmanschap zorgen uiteindelijk voor een mooi eindresultaat.
  3. Installatie: Wanneer de huidige traptreden voorbereid zijn en de nieuwe panelen op maat zijn gemaakt kan de installatie beginnen. Met stevige lijm of een kliksysteem worden de panelen geplaatst, waarna onze specialisten de hoeken en randen afwerken.

Waarom laten renoveren?

Hoewel het bekleden van de trap op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, liggen beginnersfoutjes op de loer. Dit maakt uiteindelijk het verschil tussen jarenlang genieten van een traprenovatie of je ergeren aan krakende en loszittende traptreden die net niet helemaal aansluiten.

Voorkom foutjes of ergernissen en bespaar op materiaal en gereedschap door uw trap te laten renoveren door een professioneel traprenovatiebedrijf. Daarbij adviseren wij u op geschikte panelen voor uw stijl en bijpassende elementen. Wij denken graag met u mee en staan voor kwaliteit, klanttevredenheid en een perfect eindresultaat.

Ook aan de slag? 

Het bekleden van uw trap met laminaat is stijlvol, duurzaam en betaalbaar. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze specialisten voor een thuisdemonstratie, zodat u kunt zien hoe onze producten eruitzien in uw woning. Daarbij kunnen we de situatie direct bekijken, adviseren en een persoonlijke offerte opstellen.

Heeft u een vraag of wilt u alvast een prijsindicatie? Stel dan uw trap samen via onze handige tool.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.