22 juni 2023
11 min

Trap bekleden met hout: wat zijn de opties?

Wilt u de trap bekleden met hout en benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nemen we de opties graag even met u door. Natuurlijk komen we ook graag even bij u langs voor een gratis thuisdemonstratie om onze producten op locatie te tonen.

Wilt u de trap bekleden met hout en benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nemen we de opties graag even met u door. Natuurlijk komen we ook graag even bij u langs voor een gratis thuisdemonstratie om onze producten op locatie te tonen. Daarbij kunnen we de huidige situatie bekijken, adviseren en een persoonlijke offerte uitbrengen.

Uw trap wordt intensief gebruikt en is een essentieel onderdeel van uw woning. Door de bestaande trap opnieuw te renoveren met houten panelen brengt tijdloze elegantie, warmte en een natuurlijke sfeer in huis. Houten trapbekleding past daarbij bij nagenoeg elke woonstijl, zoals industrieel, landelijk, modern, botanisch of bohemien.

Uw trap bekleden met hout? 

Om een juiste keuze te maken nemen we alle opties even met u door. Zo kunt u namelijk uw trap bekleden met echt hout, maar ook op materialen als PVC Dryback en HPL (Laminaat) zijn houtprints verkrijgbaar. Allereerst bekijken we de echt houten trapbekleding, waarna we de alternatieven bekijken.

Trap bekleden met rustiek eikenhout

Als u een liefhebber bent van een authentieke, landelijke uitstraling, is rustiek eikenhout de ideale keuze voor uw trapbekleding. De natuurlijke nerfpatronen en warme tinten van het eikenhout zorgen voor een charmante en rustieke ambiance in uw interieur. Rustiek eikenhout is hard, duurzaam en is bestand tegen intensief gebruik, waardoor uw trap er jarenlang prachtig uit zal blijven zien.

Een rustiek eikenhouten trap is bij ons verkrijgbaar vanaf 1999,- euro inclusief installatie. Hierbij kunt u eventueel kiezen uit diverse kleur oliën een onbehandelde look en diverse bijpassende elementen, zoals stootborden, leuningen, de balustrade en/of verlichting.

Noestvrij eikenhouten trapbekleding

Voor degenen die een strakke en moderne uitstraling verkiezen, is noestvrij eikenhout de perfecte keuze. Bij dit type hout worden de noesten zorgvuldig verwijderd, waardoor een glad en gelijkmatig oppervlak ontstaat. Het resultaat is een trapbekleding die elegantie en verfijning uitstraalt.

Noestvrij eikenhout past goed bij hedendaagse interieurstijlen en voegt een vleugje tijdloze klasse toe aan elke ruimte. Bovendien is dit type hout gemakkelijk te onderhouden, waardoor uw trap er altijd perfect uit zal blijven zien.

Raftwood (gerecyclede spoorbielzen)

Opzoek naar een unieke en een meer gewaagde keuze? Dan zijn de echt eiken Raftwood panelen het overwegen waard. Gemaakt van gerecyclede eikenhouten spoorbielzen brengt u een stuk geschiedenis in huis, waarbij elke plank zijn eigen verhaal verteld. Deze bijzondere en duurzame trap zal absoluut een echte blikvanger in uw woning zijn.

PVC Dryback: hout

Onze PVC Dryback producten zijn verkrijgbaar in een scala aan stijlvolle houtsoorten, zoals eiken, noten, wengé en teak in verschillende kleuren en patronen. Daarbij hebben de panelen niet alleen een zeer realistische look, maar voelen deze als echt door het reliëf op de bovenplaat.

De PVC Dryback producten worden met een speciale lijm aangebracht op uw bestaande trap, waarna deze voor een sterke hechting stevig worden aangedrukt. Het eindresultaat is keihard, krasvast en zeer onderhoudsvriendelijk; het perfecte recept voor een droomtrap.

HPL (High Pressure Laminate)

Misschien wel het populairste materiaal is onze HPL-lijn met laminaat trap bekleding van hout en andere designs, zoals beton- en stonelook. De veelzijdigheid, kwaliteit en de kenmerkende voordelen zijn belangrijke beweegredenen om voor HPL te kiezen. Zo zijn HPL panelen bestand tegen intensief gebruik, makkelijk te onderhouden, krasvast en beschikken onze producten over een onzichtbare antisliplaag.

Een trap met hout bekleden bekleden kan met HPL al vanaf 1499,- bij Next Stairs traprenovatie. Ook uw trap laten renoveren door ervaren vakmensen? Neem dan direct contact op, doe een prijsopgave of maak direct een afspraak voor een gratis thuisdemonstratie.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.