9 september 2023
8 min

Trap bekleden: Wat zijn de kosten?

Uw trap laten bekleden en benieuwd naar de kosten? Bereken de prijs van een traprenovatie of maak een afspraak met een specialist.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het bekleden van huidige trap? Stel zelf online uw trap samen en krijg inzicht in de prijs van een traprenovatie. Er zijn diverse factoren die effect hebben op de kosten, zoals materiaalkeuze, het type trap, aantal treden en extra opties. Heeft u een vraag of wilt u meer weten? Wij komen graag bij u langs voor een gratis thuisdemonstratie en adviesgesprek. Maak direct een afspraak of neem contact met ons op.

Waarom uw trap bekleden?

Het bekleden van uw trap is niet alleen een esthetische upgrade, maar het biedt ook praktische voordelen. Denk aan verbeterde veiligheid door een antislip laag, geluiddempende eigenschappen en extra comfort bij dagelijks gebruik. Bovendien geeft het uw interieur een frisse uitstraling en voegt u waarde aan de woning toe met een als nieuw gerenoveerde trap.

Factoren die de kosten beïnvloeden

  1. Materiaalkeuze

De keuze van materiaal speelt een cruciale rol bij de kosten. Of je nu gaat voor echt eikenhout, laminaat, PVC, of een andere optie, elk materiaal heeft zijn eigen prijsklasse en eigenschappen. Hier vertellen wij u natuurlijk graag alles over.

  1. Type trap

De complexiteit van uw trap beïnvloedt de kosten. Een rechte trap bekleden is vaak voordeliger dan een trap met bochten of andere maatwerk elementen.

  1. Extra opties

Om de traprenovatie helemaal compleet te maken kunt u naast nieuwe trapbekleding extra opties overwegen, zoals een nieuwe leuning, balustrade, trapkast, verlichting of zelfs een vloer.

Trap bekleden? Ontvang kosten!

Wilt u een nauwkeurige inschatting van de kosten voor het bekleden van de trap? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We komen graag langs, bespreken de wensen en bieden een transparante prijsopgave op maat. U kunt ook alvast op deze pagina de droomtrap samenstellen om de kosten voor het laten bekleden van de trap te berekenen.

Hoe werkt een traprenovatie?

Het begint allemaal met een adviesgesprek, waarin we uw wensen bespreken en een expert de huidige staat van de trap beoordeelt. Tijdens het gesprek worden eveneens metingen uitgevoerd om de benodigde materialen en hoeveelheden te bepalen. Na het adviesgesprek ontvang je een gedetailleerde offerte met de geschatte kosten en een overzicht van de geplande werkzaamheden. Als je akkoord gaat, stellen we een planning op voor de daadwerkelijke renovatie. Door korte wacht- en levertijden kunnen wij al binnen 2 weken bij u terecht voor de installatie.

Voorbereiding

Op de installatiedatum is het vervolgens eerst belangrijk dat de trap voorbereid is voor de nieuwe trapbekleding. Vervolgens beginnen onze specialisten met de plaatsing, waarbij de nieuwe trapbekleding buiten op maat wordt gemaakt om overlast en hinder te beperken.

Installatie

Vervolgens installeren we de nieuwe trapbekleding zorgvuldig met een speciale en sneldrogende lijm. Zo kunt u de trap zo snel mogelijk weer in gebruik nemen. In de laatste fase zal alles netjes worden afgewerkt en opgeruimd. Zo dienen onze specialisten eikenhout bijvoorbeeld te behandelen met een olie voor de duurzaamheid en bescherming van het materiaal.

Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd neemt onze installateur bijzonderheden nog even met u door, waarna u kunt genieten van uw droomtrap. Mocht er toch niets ontbreken, dan heeft u bij Next Stairs levenslange service garantie en 10 jaar garantie op het product.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.