22 maart 2023
4 min

5x Trap met hout renoveren of bekleden

De trap kan een prachtige element van een woning zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Kijk daarom eens naar de mogelijkheid om een trap te laten renoveren of bekleden met bijvoorbeeld hout, pvc, laminaat of één van onze stoffen. Bekijk de collectie van Next Stairs, bestaande uit diverse materialen en ruim 100 designs.

De trap kan een prachtige element van een woning zijn, maar helaas is dit niet altijd het geval. Kijk daarom eens naar de mogelijkheid om een trap te laten renoveren of bekleden met bijvoorbeeld hout, pvc, laminaat of één van onze stoffen. Bekijk de collectie van Next Stairs, bestaande uit diverse materialen en ruim 100 designs.

Door onze installatie service was een traprenovatie nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden, want binnen 2 weken kunnen wij al bij u terecht. Vervolgens bekleden of renoveren wij u trap met hout of een ander materiaal binnen één werkdag. Voeg sfeer en waarde toe aan uw woning en geniet van een frisse en moderne trap, geplaatst door ervaren vakmensen van Next Stairs.

Trap met hout renoveren of bekleden

Wanneer u voor een trap renovatie met hout kiest, zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Zo zijn er echt eikenhouten panelen, maar kunt u eveneens kiezen voor een houtlook paneel van bijvoorbeeld PVC of laminaat. Komt u er niet uit of advies nodig? Als traprenovatiebedrijf adviseren wij graag of komen langs voor een inmeetafspraak.

Raftwood panelen

Onze Raftwood hout panelen zijn misschien wel het mooist. Deze populaire panelen van verweerd eiken zijn afkomstig van oude spoorbielzen die op authentieke wijze vervaardigd zijn. De oude spoorbielzen zijn in de loop der jaren vervangen voor een betonnen ondergrond onder het spoor. Met de eiken balken is vervolgens decennia lang niks gedaan.

De charme van deze karakteristieke spoorbielzen is ongeëvenaard. Met een Raftwood traprenovatie brengt u direct sfeer en karakter in huis. Zo maakt u van de trap in één keer een echte blikvanger. Doordat de planken zijn behandeld geven deze niet af en stinken niet.

Geen paneel is hetzelfde!

Rustiek eikenhout

Rustiek eiken is een houtsoort met een levendige uitstraling, waarbij de natuurlijke nerf en knoesten van het hout zichtbaar zijn. Het hout heeft een warme kleur en een natuurlijke uitstraling. Daarbij heeft een rustiek eiken traprenovatie diverse voordelen. Zo is de harde houtsoort slijtvast, duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en geschikt voor intensief gebruik.

Noestvrij eikenhout

Bij Noestvrije eiken zijn de noesten uit het hout verwijderd, waardoor een egaal oppervlakte zonder karakteristieke noesten ontstaat. Het paneel heeft een lichte kleur en oppervlak zonder oneffenheden, waardoor het een strakke en moderne uitstraling krijgt. Noestvrij eikenhout past om deze reden goed in een modern interieur.

PVC Houtlook

De panelen uit onze PVC Dryback collectie zijn hufterproof en door de uitgebreide keuze aan kleuren en decors zijn de mogelijkheden eindeloos. Met keuze uit ruim 100 designs is er altijd een houtlook pvc paneel dat bij uw woning en interieur past. PVC Dryback is veelgebruikt bij traprenovaties. “Dryback” houdt in dat de achterzijde van de PVC trapbekleding geschikt is om te worden vastgelijmd op de bestaande trap. Hierbij gebruiken we speciale PVC-lijm.

De decors van deze trapbekleding zijn nauwelijks te onderscheiden van echt eikenhout of andere houtsoorten.  Wij werken met verschillende gerenommeerde A-merken die garant staan voor kwaliteit en veiligheid. Van walnoot tot eikenhout en van wit tot zeer donker, alles is mogelijk bij Next Stairs.

Deze PVC trapbekleding heeft een bijzonder slijtvaste toplaag en is geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik, commercieel gebruik en zelfs voor zwaar industrieel gebruik. Hierdoor is dit product een perfecte oplossing voor vrijwel elke situatie.

Enkele kenmerken van PVC

 • Makkelijk in onderhoud
 • Verhoogd loopcomfort
 • Geluidsdempend
 • Zeer slijtvast en duurzaam
 • Kostenbesparend

Houtlook laminaat panelen

HPL, wat staat voor High Pressure Laminate, wordt op een specifieke wijze geproduceerd. De onderlaag heeft een drager met daarop een print/decor van eikenhout of een andere houtsoort. De bovenlaag is gemaakt van een keihard kunststof materiaal met een voelbaar reliëf, wat ervoor zorgt dat de trap extra slijtvast is en natuurlijk aanvoelt.

Door de extra harde toplaag is HPL vele malen sterker dan regulier laminaat. Zeker voor traptreden is dit aan aanrader, omdat deze dagelijks intensief worden gebruikt. Onze collectie HPL-panelen bestaat uit ruim 30 designs in authentieke decoren, waaronder diverse eiken varianten. Benieuwd? Maak een afspraak of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Voordelen van HPL hout panelen

 1. Slijtvast en duurzaam
 2. Onderhoudsvriendelijk
 3. Hypoallergeen
 4. Naadloze overgang in de vloer mogelijk
 5. Geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw
 6. Keuze uit bijpassende, zwarte of witte stootborden
 7. Geschikt voor houten, betonnen en stalen trappen
 8. Tot 280 cm brede traptreden uit één deel
 9. Veilig door onzichtbare antislip laag
 10. Meer dan 10 jaar fabrieksgarantie
Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.