25 april 2023
8 min

5 soorten trappen bij een traprenovatie

Als traprenovatie specialist komen wij veel verschillende soorten trappen tegen. Voor elk van de trappen beschikken wij over geschikte producten voor een complete make-over. Is uw trap ook toe aan vernieuwing? Er zijn diverse beweegredenen om te kiezen voor een traprenovatie. Denk aan verbetering van uiterlijk, esthetiek, veiligheid en comfort, maar ook verhoging van de woningwaarde of verlening van de levensduur spelen een belangrijke rol.

Naast de verschillende trapstijlen maken wij tevens onderscheid tussen open en dichte trappen. Bij een open trap renovatie laten wij de stootborden weg en heeft u de keuze uit enkel- of dubbelzijdig bekleden. Zo kunnen wij elke treden op zowel de onder- als bovenkant voorzien van panelen. In de meeste gevallen is dit een kosten kwestie. Wanneer het een dichte trap renovatie betreft plaatsen we bijpassende stootborden in kleur, zwart of wit.

Verschillende soorten trappen bij traprenovatie

Verschillende soorten trappen

Welke trap heeft u? Als traprenovatiebedrijf hebben wij expertise, ervaring en producten om uw trap te renoveren.

Rechte trap: rechte helling

Dit is de eenvoudigste vorm van trap en bestaat uit een rechte helling zonder bochten. Het is een veel voorkomende soort trap en wordt vaak gebruikt, vanuit de hal bij binnenkomst of langs de muur in de woonkamer.

Trap met kwartslag

Ook bekend als een L-vormige trap, deze trap heeft een enkele draai van 90 graden aan de boven- of onderkant, waardoor de trap in de vorm van een "L" wordt gebracht. Het kan zowel linksom (linksdraaiend) als rechtsom (rechtsdraaiend) draaien, afhankelijk van de plaatsing van de draai. In de meeste gevallen vindt de draai aan de onderkant plaats.

Trap met dubbele kwartslag: 180 graden

Ook bekend als een U-vormige trap, deze trap heeft twee draaien van 90 graden, waardoor de trap de vorm van een "U" krijgt. Het kan ook linksom of rechtsom draaien, afhankelijk van de plaatsing van de draaien. Bij een traprenovatie heb je bij dit soort trappen te maken met meerdere draaiende panelen, waardoor maatwerk essentieel is.

Wenteltrap: draaiende structuur

Dit type trap heeft een draaiende structuur en kan zowel een ronde als een vierkante vorm hebben. Wenteltrappen zijn vaak elegant en geven karakter aan de woning. Een wenteltrap kan ruim opgezet zijn met luxeuze brede treden, maar kan ook ruimtebesparend zijn. Graag denken wij met u mee om waarde en sfeer toe te voegen aan uw woning.

Spil trap: treden rondom paal

De spil trap is een type wenteltrap waarbij de treden rond een centrale paal zijn gewikkeld. Spil trappen zijn vaak compact en kunnen handig zijn in kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld in een toren of loft.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.