10 maart 2023
6 min

4 Soorten materialen bij traprenovaties

Er zijn verschillende soorten materialen die u kunt gebruiken bij een traprenovatie. Op deze pagina leest u meer over het beschikbare aanbod en de bijbehorende eigenschappen.

Uw trap (laten) renoveren? Er zijn tal van zaken om rekening mee te houden. Denk aan het budget, de stijl, afmetingen, duurzaamheid en natuurlijk de materiaalsoort. Ontdek de verschillende materialen geschikt voor traprenovaties. Overweeg een professional voor advies en installatie.

Verschillende materiaalsoorten bij traprenovaties

Er zijn verschillende soorten materialen die u kunt gebruiken bij een traprenovatie. Op deze pagina leest u meer over het beschikbare aanbod en de bijbehorende eigenschappen.

Eikenhout

Eikenhouten traprenovatie

Eikenhout is een populaire materiaal keuze bij een traprenovatie, vanwege de natuurlijke, elegante en luxe uitstraling met een duurzaam karakter. De hoogwaardige houtsoort is stevig, stootvast en voegt sfeer en waarde toe aan de woning. Bij NextStairs heeft u de keuze uit diverse designs, waaronder rustiek, noestvrij en Raftwood. Meer weten of een afspraak inplannen voor bij u thuis? Neem dan direct contact met ons op.


Bij een eikenhout traprenovatie bekleden wij de bestaande traptreden met overzetpanelen. Doel van de traprenovatie is om de huidige trap te vernieuwen en een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Vaak wordt dit gedaan bij een restyling of in geval van schade of slijtage.

Laminaat of HPL

Traprenovatie Laminaat

Dit is misschien wel de meest gebruikte materiaalsoort voor traprenovaties. De panelen zijn duurzaam en vaak betaalbaar, waarbij u kunt kiezen uit 30 verschillende designs, kleuren en patronen. Daarbij kent laminaat of HPL sterke en stootvasten eigenschappen.

De panelen zijn gemaakt van een dragende onderplank met daarop een print. Vervolgens worden de HPL panelen van NextStairs afgewerkt met een keiharde kunststof toplaag. Deze toplaag kent diverse voordelen, zoals:

 • Slijtvast
 • Krasbestending
 • Stootvast
 • Ontzichtbaar antislip

Heeft u een open trap? Dat is met HPL geen probleem, want deze zijn uitstekend rondom te bekleden met de HPL panelen. Verder kunnen we bij de traprenovatie rekening houden met bijpassende stootborden, verlichting en leuningen, maar ook een andere kleur is natuurlijk mogelijk!

Vinyl of PVC

Traprenovatie Vinyl

Een zeer duurzaam materiaal en goed te onderhouden. Met keuze uit ruim 100 verschillende designs vinden wij altijd een passend PVC dryback paneel. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor PVC dryback van NextStairs, zoals:

 • Kostenbesparend
 • Zeer slijtvast en duurzaam
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Naadloze overgang in vloer mogelijk
 • Geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw
 • Keuze uit bijpassende, zwarte of witte stootborden
 • Geschikt voor houten, betonnen en stalen trappen
 • Gemakkelijk te verwijderen
 • Ruim 100 verschillende designs
 • Meer dan 10 jaar fabrieksgarantie

Tapijt of stoffering

Traprenovatie Stoffering

Liever een warme en comfortabele materiaalsoort? Laat dan uw traptreden stofferen door onze ervaren stoffeerders met kwalitatieve producten. Ook voor tapijt of stofferingen geldt een ruim aanbod in kleur, materiaal en afwerking.

De keuze van materiaal bij een traprenovatie is voornamelijk afhankelijk van smaak en persoonlijke voorkeur. Twijfels? Dan adviseren wij natuurlijk graag. Het is namelijk belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid, onderhoud, prijs en veiligheid van het materiaal.

Logo Next Stairs wit

Traprenovatie was nog nooit zo gemakkelijk. Geen gedoe of lange wachttijden – wij renoveren uw trap in één dag!

NextStairs Traprenovatie © 2023 Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling door SalDigital.